Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 12:57 - Руски учен: САЩ ще се разпаднат
Автор: rusofil Категория: Политика   
Прочетен: 10478 Коментари: 29 Гласове:
9

Последна промяна: 17.12.2011 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди десет години руският академик Игор Панарин прогнозира, че САЩ ще се разпаднат. Той базира твърденията си върху прогнозата, че икономическата и моралната криза ще доведе до гражданска война. Тъй като прогнозираната година за разпад на световната суперсила наближава, Панарин, който е декан в академията за бъдещи дипломати на руското външно министерство, става все по-интересен за руските медии и през последните седмици дава средно по две интервюта на ден. Панарин очаква броят на интервютата да нараства, пише “Уолстрийт джърнъл”. Поради тези си прогнози Панарин е много популярен в родината си и сред руския политически елит, на който му се харесват всички прогнози за провал на САЩ и който много често критикува Вашингтон за всички злини на света, от нестабилността на Близкия изток до световната икономическа криза. “За момента съществуват 45 % - 55 % възможност разпадът на САЩ да се случи”, каза Панарин. Той допълва, че това не би било добре за Русия, защото тя зависи от силния долар и търговията със САЩ. Панарин твърди, че от следващата пролет масовият имигрантски поток, икономическата криза и кризата на морала ще станат причина за гражданска война и крах на долара. Преди края на 2010 г. или съгласно друг сценарий до юли същата година според Панарин САЩ ще се разцепят на шест части, а Аляска отново ще се върне под крилото на майка – Русия.
image

По думите на Владимир Познер обаче апокалиптичните прогнози за разпадане на САЩ създават антиамерикански настроения в Русия, като днес те са много по-силни от времето на СССР.

Бившият анализатор от КГБ Панарин огласи теорията си за разпад на САЩ за първи път през 1998 г. на конференция в Австрия. Когато той показа картата на разделените САЩ, мнозина бяха толкова изненадани, че заплакаха и никой не вярваше, че такова нещо е възможно. По думите му след лекцията му мнозина от присъстващите са му поискали автограф върху картата с “разпадналите се” САЩ.

Панарин основава теорията си на документи на руски разузнавачи. Икономическите, финансовите и демографските тенденции в САЩ ще доведат до политическа и социална криза. Когато страната навлезе в още по-тежка криза, богатите щати ще изтеглят парите си от федералния бюджет и ще се отцепят от САЩ. Социалните безредици ще доведат до гражданска война, а САЩ ще се разполовят по етническа линия и тогава ще навлязат чуждите страни. “Република Калифорния” ще бъде китайска или под влиянието на Китай. “Република Тексас” и щатите, които се присъединят към нея, ще бъдат част от Мексико или под силното му влияние. ЕС “ще завладее” “Атлантическа Америка”, като там се намира и Ню Йорк. Северната част на САЩ отива към Канада, Хаваите ще са китайски или японски протекторат, а Аляска ще отиде към Русия. Панарин е убеден, че хората много сериозно възприемат неговите теории. Той се позовава на френския учен Еманюел Тод, който предвиди разпада на СССР. “Когато през 1976 г. той предвиди разпада на СССР, хората му се смееха”, казва Панарин. Остават ни две години, за да проверим дали руският учен добре прогнозира бъдещето.



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. usandthem - Те тия руски учени много отдавна прогнозираха разпад на САЩ,
17.12.2011 13:10
обаче реалността ги изненадА- разпадна се СССР ! :) Да не вземат сега шистовият газ и интернет да разпаднат страната управлявана от Хаяско ?!
цитирай
2. rusofil - ...
17.12.2011 13:15
сега е ред на еврейско-масонската държава наречена САЩ...тяхното разпадане обаче ще е завинаги, а както виждаш Русия пак стъпва на крака и изправя гордо глава...
цитирай
3. анонимен - haha
17.12.2011 13:24
toq rusofil e adski ludak...iska ti se USA da se razpadne...ama nqma
цитирай
4. bolimefara - Ти добре ли си
17.12.2011 13:30
rusofil написа:
сега е ред на еврейско-масонската държава наречена САЩ...тяхното разпадане обаче ще е завинаги, а както виждаш Русия пак стъпва на крака и изправя гордо глава...

а бе момче, ти добре ли си? само за евреи и масони ли си мислиш?стегни се и слез на земята,света се управлява от САЩ, независимо дали това ти харесва или не...
цитирай
5. анонимен - Хелена. Ще се хвърля от прозореца, ...
17.12.2011 13:47
Хелена. Ще се хвърля от прозореца,
Примус! Отидеш ли
там, ще се хвърля от
прозореца! Примус (задържа я). Няма да те пусна! (Към
Алквист.) Никого няма
да убиеш, старико! Алквист. Защо? Примус. Ние… ние… си принадлежим. Алквист. Ти го каза! (Отваря средната
врата.) Тихо! Вървете! Примус. Къде? Алквист (шепнешком). Където
искате. Хелена, води
го! (Избутва ги навън.)
Върви, Адаме, върви,
Ево; ти ще му бъдеш
жена. Бъди й мъж. Примус! (Затваря след
тях.) Благословени
дни! (Отправя се па
пръсти към масата и
излива епруветките на
земята.) Празник, ден шести! (Сяда пред
бюрото, хвърля книги
на земята; после
отваря Библията и
чете.) „И сътвори Бог
човека по Свой образ, по Божий образ го
сътвори; мъж и жена
ги сътвори. И
благослови ги Бог, като
им рече: плодете се и
множете се, пълнете земята и обладайте я,
и господарувайте над
морските риби и над
зверовете, над
небесните птици и над
всякакъв добитък, над цялата земя, и над
всякакви животни,
които пълзя! но
земята. (Става.) И видя
Бог всичко, що
създаде, и ето, беше твърде добро. Биде
вечер, биде утро —
ден шести.“ (Отива и
средата на стаята.) Ден
шести! Ден на
милосърдието. (Пада па колене.) Сега
освободи, господи,
своя слуга… своя най-
излишен слуга
Алквист. Росум, Фабри,
Гал, велики откриватели, какво е
великото във вашето
откритие в сравнение с
тази девойка, с този
младеж, с тази първа
двойка, която откри любовта, плача,
усмивката на любовта,
обичта между мъжа и
жената? Природо,
природо, животът не
ще загине! Приятели. Хелена, животът не ще
загине! Ще се зачене
пак от любов, ще се
зачене гол и мъничък;
ще се прихване в
пустинята и не ще му послужат за нищо
градовете и
цитирай
6. tomcat2 - Сащ са се превърнали в майтапа на ...
17.12.2011 15:31
Сащ са се превърнали в майтапа на света!
цитирай
7. анонимен - Ще те замоля да смениш темите
17.12.2011 16:51
:-))))))))))))) Или поне кажи, как да черпиш за стари вицове. Иначе, давай. Ако изпитваш недостиг от вициве и теми, само кажи. Малка ракия за виц. Голяма ракия за тема.
цитирай
8. анонимен - ................ :)
17.12.2011 18:52
Добре че ме предупреди, та да прехвърля влога си от долари в рубли ... :)

А моят съвет към теб е :
Не чети фантастични романи, за да не се повредиш !
цитирай
9. анонимен - Не им обръщай внимание на тия шег...
17.12.2011 22:16
Не им обръщай внимание на тия шегаджии. Нарочно те шантажират масирано, да те разколебаят, но са въздух под налягане и им е мъчно,че прехваления Запад се осра до ушите, докато Русия и нейните съюзници имат бурен растеж и сега ще трябва да спасяват некадърниците.
цитирай
10. анонимен - Кушеле, цялото прогресивно човечество на вас разчита
18.12.2011 11:07
Да гътнете САЩ, Запада и тук таме неосъзнали се държави, като Швеция, Норвегия и Финландия. Ще идеш ли доброволец в отрядите на Фронта за освобождение на Пенсилвания от тексаско робство? :-))))))))))))))))) Ще ме уморите, бе хора!
цитирай
11. novkoment - За тексаското робство вярно, че ...
18.12.2011 11:35
За тексаското робство вярно, че звучи като шега по простата причина, че тексаските американци нямат нужда да окупират Пенсилвания. Но ако някоя държава набира в момента потенциал да превземе самия Тексас ако не отвън, то отвътре, това е Мексико и то по съвсем мирен път - чрез мексиканците-имигранти. В самата държава Мексико има настроения да се иска обратно Тексас, окупиран от САЩ след война през ХIХ в. Впрочем, какво точно знаме ще се развява там, не е от особено значение, ако се говори испански вместо английски, дори формално щатът Тексас да си остава в САЩ, вместо в Мексико. (По същия начин, по който сега в България на много места чисто формално се развява българското знаме, но не се говори български и българите са смятани за нежелани натрапници.) За демографската ситуация в САЩ може да се отвори книгата на Самюъл Хънтингтън "Кои сме ние?" - има я на български. В нея се привежда любопитния факт как през 80-те години на 20-ти век (само преди 30 години) 120 хиляди бели американци са били принудени да се изселят от Маями под натиска на латиносите. Впрочем, самото название на САЩ се превежда на български неправилно. Правилният превод е "Обединени американски държави". От чисто юридическа гледна точка всеки щат се явява самостоятелна държава, влязла доброволно в съюз с другите. Майтапчетата са приятно нещо, но обикновено поакзват нежелание за размисъл и анализ.
цитирай
12. анонимен - Руснаците непрекъснато трябва да отвличат с нещо вниманието, за да не се разпадне самата Русия.
18.12.2011 11:36
Разпадът на Русия е неизбежен и произтича от демографската и криза, причина за която е великоруската шовинистична политика, която дава на поданиците си празни уверения и лъжливи обещания за величие. Обезлюдяването прави Русия една от най-рядко населените държави, докато други като Китай и Индия до нея се пръскат по шевовете. Абсурда е в това, че руснаците прокламират обща собственост (капитализма при тях е за парлама), а държат огромна част от земята с ресурсите в тяхно владение, без да я използват, докато други страдат от пренаселеност и липса на ресурси. С напредване на съществуващите тенденции и изчерпване на ресурсите, все по-малко руснаци ще остават на място да оправдават имперските амбиции на политиците си, и накрая мързеливите комунизирани маси по света сами ще махнат границите на Русия, за да я превърнат в свое място за живеене без да работят. Руснаците пък це избягат от Русия, уж за да не се циганизират, но сами ще се превърнат в циганите на света.
цитирай
13. анонимен - Руснаците са станали много скромни.
18.12.2011 11:52
Допреди 20 години бяха гробокопачът на Запада, а сега са се кротнали само до САЩ, при това - без тяхно участие и против тяхната воля. Ха хах. Тия не са и чували, че който копае гроб другиму, сам пада в него.
цитирай
14. анонимен - Националистични настроения винаги ще има. Сега, за анализа. Обвинението ще го приема като
18.12.2011 12:00
novkoment написа:
За тексаското робство вярно, че звучи като шега по простата причина, че тексаските американци нямат нужда да окупират Пенсилвания. Но ако някоя държава набира в момента потенциал да превземе самия Тексас ако не отвън, то отвътре, това е Мексико и то по съвсем мирен път - чрез мексиканците-имигранти. В самата държава Мексико има настроения да се иска обратно Тексас, окупиран от САЩ след война през ХIХ в. Впрочем, какво точно знаме ще се развява там, не е от особено значение, ако се говори испански вместо английски, дори формално щатът Тексас да си остава в САЩ, вместо в Мексико. (По същия начин, по който сега в България на много места чисто формално се развява българското знаме, но не се говори български и българите са смятани за нежелани натрапници.) За демографската ситуация в САЩ може да се отвори книгата на Самюъл Хънтингтън "Кои сме ние?" - има я на български. В нея се привежда любопитния факт как през 80-те години на 20-ти век (само преди 30 години) 120 хиляди бели американци са били принудени да се изселят от Маями под натиска на латиносите. Впрочем, самото название на САЩ се превежда на български неправилно. Правилният превод е "Обединени американски държави". От чисто юридическа гледна точка всеки щат се явява самостоятелна държава, влязла доброволно в съюз с другите. Майтапчетата са приятно нещо, но обикновено поакзват нежелание за размисъл и анализ.

упрек, че не знам нещата. Други щастливи конфедерации са Германия и Швейцария. Можеш и тях да ги подложиш на същия модел за анализ и да пророкуваш разпад. Математическата хипонеза е вероятна, но трудно осъществима. В Италия също има сепаратистки настроения, в Испания също. До изреждам ли Южна Америка? Хайде ми кажете каква е вероятността тези държави да се разпаднат под какъвто и да е натиск. Тексас е станал територия на САЩ след договор, драги. Сега ща те върна в Едропа. Приложи модела си след Втората световна война. Ще рече, че анализът е едностранен.
цитирай
15. novkoment - към №14.
18.12.2011 12:16
Тонът, съотвестващ на "драги", го запази за себе си. За Тексас - да, с договор,само че след война. Германия и Швейцария може и да са "щастливи" конфедерации, но когато прочетеш Хънтингтън, се обади пак да наречеш Щатите "щастлива" конфедерация. Да, някои там може и да са щастливи, но явно не и 30-те милиона "демократично" избити индианци, нали? Или прогонените от Маями бели?
цитирай
16. анонимен - В една социално икономическа система винаги има недоволни.
18.12.2011 13:21
novkoment написа:
Тонът, съотвестващ на "драги", го запази за себе си. За Тексас - да, с договор,само че след война. Германия и Швейцария може и да са "щастливи" конфедерации, но когато прочетеш Хънтингтън, се обади пак да наречеш Щатите "щастлива" конфедерация. Да, някои там може и да са щастливи, но явно не и 30-те милиона "демократично" избити индианци, нали? Или прогонените от Маями бели?

Промените настъпват когато недоволните станат критична маса. Сега, 30 милиона избити индианци и приписвани на САЩ са меко казано измислица. Хонтигтън дали е споменал, че грипът е отнесъл повече индианци, от колкото всички битки и избивания? Знаеш ли колко народ е отнесъл сифилиса в Европа? Пренесена от испанците, апропо. Ако пушиш, според докторите, тютюнът продължава да отмъщава за измрелите индианци. Да се върнем на базата. Защо САЩ ще се разпаднат? Според вас?
цитирай
17. novkoment - Ако забелязвате, аз никъде не тв...
18.12.2011 13:40
Ако забелязвате, аз никъде не твърдя, че ще се разпаднат. Но не мога да подмина с лека ръка прочетеното в книгата на Хънтингтън, което, между другото, е доста много. С 2-3 фрази, се свежда до следното: в САЩ усилено вървят дезинтеграционни процеси, които засега са само на ментално и духовно ниво, или казано на по-съвременен жаргон - на ценностно ниво. Просто онези ценности, които направляват живота на човека и го обединяват с другите хора, стават все по-малко и в края на краищата започват да се свеждат само до материалното задоволяване, респективно свръхзадоволяване. Едно такова общество е разпаднато, дезинтегрирано отвътре и рано или късно се превръща в джунгла, където по-силният индивид или по-силната група индивиди унищожава (заличава) по-слабите. Точно както се е случило с прогонването на WASP-американците от Маями. Когато в едно общество липсва обща обединяваща идея, то неизбежно се разпада - комунизмът ни даде отличен пример за това: когато стана ясно, че марксисткатка (или както и да бъде наречена)обединяваща идея е фалшива, тоест според думите на самия Маркс, "практиката като критерий за истина" не я потвърди и обществото изпадна в регрес, то се разпадна. Една идея е обединяваща само когато сочи свръхценност, обективна ценност (а не създадена от хората), в която всички да вярват. В момента на изчезването на вярата в тази свръхценностна идея (религиозна - която е по-стабилна, или просто идеологическа - по-крехка), започва и разпадането на обществото. И, това са вече мои разсъждения, при липсата на такава обединяваща идея САЩ ще се разпаднат като общество - и, естествено, най-силната ("пасионарна", според израза на Л. Гумильов) обществена група ще наложи своето доминиране и своята свръхценностна идея. И няма значение дали формално ще се разпаднат като държава - цитираният тук руски политолог се увлича по този ракурс на проблема. Важното е, че като ценности вече това ще е друго общество, а не сегашното. Препоръчвам книгата на Хънтигтън, много е интересна.
цитирай
18. phoenix2000 - Преди САЩ да се разпадне
18.12.2011 16:23
по ме притеснява, че бате Бойко даде небето ни на турските ВВС да си летят истребителите им спокойно над България. Преди да се разпадне САЩ се притеснявам, че Булгаристан вече ще е част от Турция, а бате Бойко шеф на турската пожарна
цитирай
19. анонимен - ;)
18.12.2011 17:54
Некой руски "учен" е прекалил с водката
цитирай
20. анонимен - Гладна кокошка просо сънува.
18.12.2011 18:44
цитирай
21. анонимен - За новкомент
18.12.2011 19:12
Вие сте избрали Маркс, марксизма и руската школа за водещи. Съдейки по тактическите и стратегическите успехи на школата, не приемам аргументите. Не приемам нещо, което възниква на "ментално" ниво за бъдещ факт. Значи, твърди се, че 120 000 души са "прогонени". В САЩ няма такова нещо, като "прогонване". Има демографски натиск, но примерно, той е характерен за всяко малцинство, да се обособява в готоподбни образувания. Тези 120 000 какъв дял са от общото население на Маями? Мои приятели в САЩ не са отбелязали такива тенденции, които да оказват съществено влияние. Но нищо. Всеки има право да твърди щуротии и да се аргументира по подходящ за него начин. Межде другата, дори след война и поражение, Германия се обедини. Без насилие.
цитирай
22. анонимен - Не е първия, няма и да е последния.
18.12.2011 19:15
анонимен написа:
Некой руски "учен" е прекалил с водката

За мен уникален пример е един академик, който "доказа":
1. Че е разчел писмеността на етруските и
2. Че от Британия до Камчатка са живели само руси /руснаци/
И 6- 7 книги е написал. :-)))))))))))
Чудеса!
цитирай
23. phoenix2000 - А кво ще кажаш за турските учени
18.12.2011 23:54
те по ме притесняват, когато фантазират, щот стигат до Албания
цитирай
24. анонимен - 23. phoenix2000 - А кво ще кажаш за турските учени
19.12.2011 09:27
phoenix2000 написа:
те по ме притесняват, когато фантазират, щот стигат до Албания


Едно от последните завоевания на руската научна мисъл заявява, че между Русия и Турция няма разлика, защото и двете са основните части на една и съща руска империя, от която са имали наглостта да се отделят Европа, Азия и Америка, но австралия не е влизала. Лакомо дупе кръв сере.
цитирай
25. анонимен - 24. анонимен - 23. phoenix2000 - А кво ще кажаш за турските учени
19.12.2011 09:29
анонимен написа:
Лакомо дупе кръв сере.


Те затова и тоалетната хартия горе.
цитирай
26. novkoment - За katana.
19.12.2011 10:51
Явно според някои Самюъл Хънтингтън е избрал "Маркс, марксизма и руската школа за водещи". Поздравления, това твърдение определено е принос в световната политологическа школа! Но да обвиняваш някого без доказателства , е само признак на липса на доказателства и нищо друго. А дали ще наречете едно явление "прогонване" или "демографски натиск" е определено без особено значение, за хората, които са принудени да напуснат домовете си и да се преселят под "демографския натиск" на една или друга агресивна етническа или религиозна общност. Не зная дали забелязвате, че този процес в момента тече и в България, независимо как го наричате. Просто е умилителна и възхитителна вярата Ви в САЩ, където било нямало "такова нещо". Както виждате, има го, и това, че някои българи или американци там не го забелязват, не означава, че и Хънтингтън не го е забелязал - на всичко отгоре го подкрепя със съответните цитати и позовавания на извори.
Забелязвам още, че имате навика да обиждате събеседниците си чрез обръщения като "драги", твърдения, че били говорели "щуротии" и пр. Това също явно според Вас са сериозни аргументи по липсата на други. Впрочем, вярата, която не може да бъде подкрепена с доказателства, често се изражда в невъзпитано отношение и словесна агресия към събеседника. Какво ли друго им остава на блажените вярващи в образцовата Америка...
Впрочем, остава им. Просто трябва да четат повече книжки. Това помага за преодоляване на недостатъци както в образованието, така и във възпитанието.
цитирай
27. анонимен - Некой руски "учен" е ...
19.12.2011 17:09
katana написа:
анонимен написа:
Некой руски "учен" е прекалил с водката

За мен уникален пример е един академик, който "доказа":
1. Че е разчел писмеността на етруските и
2. Че от Британия до Камчатка са живели само руси /руснаци/
И 6- 7 книги е написал. :-)))))))))))
Чудеса!


Е сега виждам от нъде спароток и дружинка черпят идеи
цитирай
28. novkoment - Може би опонентите на постинга са ...
19.12.2011 17:42
Може би опонентите на постинга са прави, че САЩ няма да се разпаднат, поне в тази форма, която е описана от руския политолог. Но нивото на възраженията им е кошмарно ниско и като форма, и като съдържание. Като форма - обикновени улични ругатни. Като съдържание цялата имв аргументация се свежда до "това не може да бъде, защото не може да бъде". А защо не може да бъде - никой не казва. Единствен katana се опитва да възразява що-годе смислено, но и той изпада в идеологическо заслепление, същото като на комунистите, макар и при него то да е от "демократичен" тип. Имам впечатлението, че комунистическият начин на мислене просто си е сменил цвета, а комунистическият фанатизъм е заменен с демократичен такъв. Няма що, голямата разлика... Някога комунистите не искаха да мислят, за да не видят, че строят им се разпада, а идеологията им не струва пет пари (говоря за убедените комунисти, не за елементарните използвачи). Сега демократите също не искат да мислят - дали не е по същата причина?
цитирай
29. alexanderherzdorf - Не им обръщай внимание на тия шег...
19.12.2011 22:08
kushel написа:
Не им обръщай внимание на тия шегаджии. Нарочно те шантажират масирано, да те разколебаят, но са въздух под налягане и им е мъчно,че прехваления Запад се осра до ушите, докато Русия и нейните съюзници имат бурен растеж и сега ще трябва да спасяват некадърниците.


Кух-ел, по-голям некадърник от теб няма. Тигърът има два поста за теб, много добре личи какъв си...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusofil
Категория: Политика
Прочетен: 161749
Постинги: 31
Коментари: 219
Гласове: 59
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930