Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2012 21:33 - Русия тества успешно ракета способна да преодолее америкаснкия ракетен щит
Автор: rusofil Категория: Политика   
Прочетен: 3574 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стратегическите ракетни войски на Русия извършиха успешно опитно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от полигона "Капустин Яр" в Астраханска област.

Това съобщи пред журналисти представител на руското министерство на отбраната.

Видът на ракетата е "Топол" М (МБР РС-12М "Тополь").
image


image

Условната цел, намираща се на полигона "Сари Шаган" в Казахстан, е била поразена със зададената точност.

Руските военни подчертават, че изпитанието е стъпка в разработката на ефективни средства за преодоляване на противоракетна отбрана.

През ноември миналата година ракета от същия клас прелетя над цяла Русия от космодрума в Плесецк и порази условна цел на Камчатка.

Ракетния комплекс "Топол" е основата на стратегическите ракетни войски на Федерацията. Тя се отличава с висока способност да оцелява заради маневреност, трудна откриваемост и минимално време за предстартова подготовка.

По данни на военното министерство на Русия, удължаването на експлоатационния срок за използването на ракетите до 2019 г. ще позволи планомерна замяна с ракети от ново поколение без върхови натоварвания на военния бюджет.
 

 




Гласувай:
8



1. анонимен - Русия
23.08.2012 22:31
не може да тества нищо. Още по-малко пък - успешно.
Е, може би чайник със свирка, но толкова.
А ако на алкохолизираната им армия и генералитет им се привиждат летящи ръждясали ракети - техен си проблем.
Спомнете си за "Курск" !
Със и без ракети, обикновените руснаците живеят зле и това скоро няма да се промени.
Това е по-важно, отколкото въображаеми врагове и налудно бълнуване за "величие" и "империя".

Ето и един виц:

Голямо, грозно, желязно, омаслено, скъпо, димящо, издава стържещи звуци и не рита. Що е то ?
Отговор: Съветска машина за ритане.

Приятни занимания. :-)
цитирай
2. paravankofivan1 - Първо нашето знаме в аватара,
24.08.2012 01:44
после КОЕТО И ДА БИЛО!!!

Нал тъй!

С поздрави - БЪЛГАРОФИЛ!
цитирай
3. анонимен - Т.N.T.
24.08.2012 06:18
ПИТАМ САМО,А ОТГОВОРА ЗНАМ:

НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ЗА НЕЩО ЗДЕЛАНО ОТ БЛЯДОВЕТЕ,ОСВЕН ТОЯГИ И ТО КРИВИ ?...

НАЛИ СЕ ФУКАХА И С Р.К. ГРАД,ЩО СТАНА?ОТ ИЗТРЕЛЯНИТЕ 7 РАКЕТИ НИТО

ЕДНА НЕБЕШЕ ГРЪМНАЛА...ИЗРАЕЛЦИТЕ ГИ ПОКАЗВАХА ЦЯЛА СЕДМИЦА ОПНАТИ

НА ПЯСЪКА.КОЛКО ЛИ СА ОДРАЛИ АРАБЕСКИТЕ ЗА ТЯХ.ХИЧ НЕ МИ Е ЧУДНО,ЧЕ

ЛИЛИПУТКИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ХВАЛЯТ,ЧЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ТРИ

ПЕТИЛЕТКИ НЕМОЖЕ ДА СИ ИЗВЕДЕ НАВИСПЪТНИЦИ--ТЪПА ИСТОРИЯ.

ЖАЛКИ СА,ПЪК И СЕ ФУКАТ,КАТО НЕ СЕ УСЕЩАТ,КОЛКО СА НЕЩАСТНИ,ТЕ АКО

РАЗБЕРЪТ,ЩЕ СЕ ОБЕСЯТ.

И М П Е Р И Я Т А

Н А

З Л О Т О

НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ

С У Р О В И Н Е Н

П Р И Д А Т Ъ К

НА ЕВРОПА.
цитирай
4. aidriell - Viva Israel
26.08.2012 12:41
Не разбраха всички войнолюбци че няма такава приказка като РУСИЯ ,САЩ или Китай тства нещо защото преди това нещо да е стигнало дори в случай не дай боже се изстрелят ответната страна отдавна превантивно ще е пратила поне още дузина на изпращачча така че ограмотете се и научете какво означава думата взаимна АНИХИЛАЦИЯ и престанете да тествате и хвалите и едните и другите какво тествали защото сте смешни и неадекватни
цитирай
5. анонимен - Четиво за русофили:
27.08.2012 13:36
В суматохата на изминалите двадесет и кусур години малко хора забелязаха, че от световната сцена слезе най-заплашителната и най-настръхналата за бой сила – Червената армия. Както всяка империя, която се разпростре извън възможностите си, и тая пропадна, провали се, продъни се и изчезна.
Това обаче не беше империя като всяка друга преди нея – не, това беше невиждан териториален провал на империя с многомилионна и агресивна армия, която днес доста небрежно оставаме да избледнее в миналото, тая настръхнала военщина, която незабелязано погълна обикновения живот на човека и се разрастна толкова много, че се готвеше да глътне целия свят. Това беше целта й, защото това беше целта на марксизма-ленинизма, на който тя служеше с пълни илюзии за непобедимост.
Краят дойде неочаквано бързо: комунистическата икономика получи смъртоносен инфаркт и повече не беше способна да поддържа четири- милионна армия (без обслужващите я индустрии), известна на популярен език като «фабрика за лайна». Още при Борис Елцин тя започна своя главоломен разпад: веднага щом държавата започна да плаща за всичко според стойността му, тази «фабрика за лайна» се оказа най-смъртоносното раково образувание върху тялото на Съветска Русия, изсмукващо жизнените му сокове. Последваха масови уволнения на офицери, масови съкращения на всички родове войски и затваряне на всички бази извън територията на Съветския съюз.
цитирай
6. анонимен - Още четиво за русофили:
27.08.2012 13:44
Постоянно очакващата военен конфликт комунистическа върхушка, от който тя трябваше да излезе победител, беше въоръжила до зъби огромната територия на Русия. Толкова по-жесток се оказа разпадът на въоръжените сили след разпадането на икономиката. В това отношение поддръжката на военно-морските и военно-въздушните сили е особено чувствителен елемент – без постоянно внимание дори и едногодишно бездействие на корабите е достатъчно те да бъдат извадени от строя, а по-дълго време ги прави направо неизползваеми. Още повече това важи за военно-въздушния флот, крайно уязвим при жестокия климат на Русия.
Така разпадането на тая настръхнала военна грамада започна да придобива епохални размери още в началните години след разпадането на комунизма. Според данни, публикувани във вестник «Версия» (брой 3 от 2004) военно-морския флот на Русия е разпродал за стотинки следните кораби:
Брегова охрана – 6 кораба,
Ескадрени миноносци – 5,
Кораби за борба с подводници – 9,
Крайцери – 3,
Крайцери-самолетоносачи – 3,
Десантни и разузнавателни кораби – 9,
Плаващи бази и работилници – 6.
Русия е продала тая армада за... 30 милиона долара, тоест една десета от цената на един есминец. Поради напълно остарялото си оборудване тази разруха засяга дълбоко и радарната защита на сегашна Русия, чиито радио-локационни станции са съкратени от 65 до 80 процента. Същото се отнася и до бойния състав на зенитните ракетни части, които са били съкратени от 118 на... 6.
За първите няколко години след разпадането на комунизма цялата въздушна армада на Русия, съставена от 1,800 бойни самолета съветско производство, е загубила летателните си възможности поради нуждата от основен ремонт. От предишните 61 авиационни полка в постоянна бойна готовност към 2006 година са останали само шест, които също не отговарят на изискванията за бойна готовност както по състоянието на авиационната техника, така и по подготовката на летците и техниците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusofil
Категория: Политика
Прочетен: 161737
Постинги: 31
Коментари: 219
Гласове: 59
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930